About

Maria genetics er drevet av Maria Kjetså som tar en PhD i husdyravl- og genetikk på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) i Ås. Hun har fra før av en mastergrad i husdyravl- og genetikk og er Sivilagronom i husdyrvitenskap.
Maria ble interessert i avl- og genetikk allerede som 12-åring da hun hadde en kanin og lærte seg om fargegenetikk. Sammen med et stort hjerte og interesse for dyr ble det studier i husdyrvitenskap på NMBU, med hovedvekt på avl- og genetikk.

Maria genetics skal være en side for saklig og vitenskapelig basert informasjon. Målet er å gi kunnskap om avl- og genetikk til alle som driver med avl på hobbybasis i Norge, eller som synes dette er interessant. Alle kjæle- og hobbydyr er inkludert selv om det nok blir mest fokus på de vanligste dyrene som hund og katt, så er det åpent for både tropefugl, høner, kaniner, ilder, marsvin, hamster, sauer, hester, kyr, og geiter osv.

Maria er veldig opptatt av at avl skal være på dyrenes premisser, med helse og gemytt i fokus.

Maria driver også aktivt med hundesport og konkurrerer i rally-lydighet og agility med sine to hunder shetland sheepdog Xavi og chihuahua Nano. Du kan følge disse på instagram: @nano_xavi

Vi har også en egen facebookside: Maria Kjetså – animal breeding and genetics

Håper du finner siden interessant!

Vennlig hilsen,
Maria Kjetså

%d bloggers like this: